Internetbundels

Informatie over internetbundels van alle providers

Vodafone sluit internet bij klanten zonder internetbundel

Vodafone neemt maatregelen om te zorgen dat klanten geen te hoge rekening meer ontvangen als ze internetten zonder internetbundel. Maken deze klanten toch gebruik van internet, dan vallen ze direct in het buiten de bundel tarief. Dit is een hoger tarief dan het tarief dat geldt voor binnen de bundel. In de huidige praktijk leidt dit tot zeer hoge rekeningen.

Nieuwe situatie
Heb je een abonnement maar zonder internetbundel en maak je drie maanden geen gebruik van internet, dan wordt jouw abonnement afgesloten van het internet. Maar ook als je in drie maanden meer dan 51 euro aan internet hebt verbruikt, wordt je afgesloten. Dit dus om te voorkomen dat je verrast wordt met een hoge rekening.

Gebruik je soms internet, zonder internetbundel, dan wordt je niet afgesloten. In alle drie de gevallen wordt je via sms gewezen op de mogelijkheid om een databundel af te sluiten.

Nieuwe klanten
Voor nieuwe klanten is het helemaal niet meer mogelijk om te internetten zonder internetbundel.

Reacties op internet
De reacties zijn verdeeld. Er zijn reacties die dit een mooi initiatief vinden; de provider luistert naar de klant en probeert klanten te behoeden voor hoge rekeningen. Anderen vinden het een zwaktebod. Vodafone probeert zo nog meer internetbundels te verkopen en nieuwe abonnees te dwingen een internetbundel af te sluiten.