Internetbundels

Informatie over internetbundels van alle providers

Tips internet op je Mobiel

Omdat vooral de smartphone ‘geboren’ is om te internetten is het goed om eens stil te staan bij de gevaren die je tegenkomt als je surft of e-mailt. Dit is gesneden koek als het gaat om je ‘thuis PC’, maar voor velen nog niet als het gaat om de smartphone. Lees onze tips internet op je Mobiel.

Anti virus
Steeds vaker hoor je geluiden van virussen op mobiele telefoons. Dit is niet vreemd omdat de smartphone uitgerust is om te surfen en te downloaden. En daar zit het gevaar. Afhankelijk van jouw eigen wensen koop je een pakket met volledige bescherming dat je enkele tientallen euro’s per jaar per toestel kost.

Pincode simkaart
Gebruik een pincode op de simkaart in jouw toestel. Verlies je je toestel of simkaart, dan voorkom je dat iemand op jouw kosten belt of surft. Neem als je simkaart is gestolen altijd direct contact op met je provider.

Jouw gegevens
Ga verstandig om met je gegevens als je je op internet begeeft met je mobiel. Je weet nooit wat er met jouw gegevens gebeurt.

Bestanden openen
Open niet zomaar bestanden die je via je e-mail op je mobiele telefoon binnenkrijgt. Er kunnen virussen tussen zitten.

Bluetooth
Accepteer alleen Bluetooth  verbindingen van bekenden en laat Bluetooth op jouw toestel alleen aan staan als je dit gebruikt.

Oud toestel wissen
Wis alle informatie als je je toestel niet meer gebruikt. Dit doe je door de ‘fabrieksinstellingen’ te activeren. Controleer het toestel na deze actie. Je wilt niet dat anderen met jouw gegevens aan de slag kunnen gaan.

Bedrijfs e-mail
Gebruik aanvullende beveiliging wanneer je via mobiel internet jouw bedrijfsmail ophaalt, bijvoorbeeld in de vorm van een VPN.

Geheugenkaarten
Gebruik je een geheugenkaart, zorg dan dat je deze kunt beveiligen door middel van encryptie of versleuteling (of sla alleen niet-gevoelige informatie op deze kaarten op).